Drahokamy podľa horoskopu 2.časťDrahokamy podľa horoskopu 2.časť

O tom, že farba jednotlivých drahokamov a polodrahokamov má vplyv na človeka, sme si už napísali. No v prípade, že sa neviete rozhodnúť len pre jednu z nich, možno Vám pomôže skutočnosť, že pre každé znamenie zverokruhu má znásobenú schopnosť rozličný kameň. Možno práve to Vás vo výbere utvrdí, a pomôže aj pri rozhodovaní darčekov pre Vašich blízkych. V tejto časti sa spolu pozrieme na znamenie váh, škorpióna, strelca, kozorožca, vodnára a rýb.

 

Váhy (23.9.-22.10.)

 

ilustrácia znamenia váhy

Už len z názvu tohto znamenia je zrejmé, že ich najslabšou stránkou je nerozhodnosť. Vyplýva to z ich povahy, ktorá túži najmä po spravodlivosti, a tak sa snažia vyhovieť každému, čo býva často zároveň ich slabinou. S tým im najviac pomôže drahokam záhneda, ktorý urýchľuje riešenie situácií, ktoré by mohli viesť ku konfliktom. Rovnako podobné účinky má tiež turmalín, pomocou ktorého dosiahnu harmóniu tela a duše.

Energiu tomuto rodenému diplomatovi, ako zvyknú váhy označovať, dodáva perla, ktorá ich zároveň poháňa vpred a prináša im šťastie. Keďže ide o rodinne založené znamenie, pomáha im tiež v budovaní a upevňovaní medziľudských a rodinných vzťahov.

záhneda

turmalín

 

 

tabuľka vlastností váh

 

 

Škorpión (23.10.-22.11.)

 

ilustrácia znamenia škorpión

Znamenie škorpióna sa vyznačuje vysokými ambíciami v živote, pri dosahovaní ktorých sú neústupní a tvrdohlaví. Aby v sebe uvoľnili napätie, ktoré im ich cieľavedomosť prináša, mali by siahnuť po opále, najmä jeho čiernej verzii. Tento kameň odráža jeho mystickú silu, a vyzdvihuje charizmu Škorpióna. Výrazne posilňuje jeho vnútornú motiváciu, čím zlepšuje celkové dosahovanie výsledkov.

Negatívne myšlienky a predstavy pomáha Škorpiónovi odstraňovať topás, ktorý v sebe ukrýva pozitívnu energiu. Ten je zároveň nápomocný pri medziľudských vzťahoch, kedy mu pomáha pri sústredení sa na vernosť a lojalitu. Ide tiež o urovnávací kameň, ktorý toto znamenie ocení najmä pri riešení konfliktov.

opál

topás

 

 

 

tabuľka vlastností škorpióna

 

 

Strelec (23.11.-21.12.)

 

ilustrácia znamenia strelec

Ich pozitívny pohľad na svet a prístup k životu ich robí neohrozeným znamením, čo sa im však môže vypomstiť tým, že sa stávajú imúnnymi voči kritike. V prípade, že sa mýlia, stávajú sa agresívnymi a nepokojnými. V tomto smere im výrazne pomáha olivín, ktorý v nich podnecuje zodpovednosť. Uľahčuje im pochopiť, že svoj temperament, ktorý často nedokážu kontrolovať, nie je racionálnou cestou k cieľu.

Na udržanie svojej optimistickej povahy je pre nich mimoriadne vhodný topás, ktorý navyše otvára ich chladné srdce, ochraňuje ich na cestách a ukazuje im správny smer. Vďaka tomuto drahokamu sa dokážu Strelci pozerať na vec z viacerých uhlov.

olivín

topás

 

 

 

tabuľka vlastností strelca

 

 

Kozorožec (22.12.-12.1.)

 

ilustrácia znamenia kozorožec

Jedno z najpoctivejších znamení horoskopu, ktoré striktne dodržiava všetky pravidlá a dogmy. Z tohto dôvodu mu chýbajú vlastné nápady a kreativita, čo mu do istej miery prináša stres. V tejto situácii mu je nápomocným najmä granát, ktorý mu okrem toho dokáže pritiahnuť skutočnú lásku.

Ďalším významným kameňom je pre Kozorožca ametyst, vďaka ktorému získava jeho život nový, optimistický rozmer. Posilňuje jeho slabé stránky, a pomáha mu odvážiť sa osobne rásť. Kozorožcov pohľad na svet tak už nebude limitovaný, ale plný možností a nových nápadov. Ametyst je pre neho kameňom šťastia a úspechov.

granát

ametyst

 

 

 

tabuľka vlastností kozorožca

 

 

Vodnár (21.1.-19.2.)

 

ilustrácia znamenia vodnár

Len ťažko predvídateľný Vodnár, ktorý má neustále plnú hlavu myšlienok, má problémy najmä so sústredením. S tým mu výrazne pomáha akvamarín, ktorý ho udržiava viac pri zemi. Zároveň utešuje jeho frustráciu pri dlhodobom čakaní na uskutočnenie svojich plánov. Očisťuje jeho dušu a myseľ, má schopnosť upevniť jeho vnútornú jednotu.

Ďalším kameňom, ktorý je pre toto znamenie vhodným je taktiež modrý drahokam tyrkys, ktorý ho nielen inšpiruje, ale tiež reguluje jeho neustále výkyvy nálad. Vzhľadom na Vodnárovu nadmernú zvedavosť, či priam sarkastické správanie by ho mal nosiť stále so sebou. V pracovnej oblasti mu je zase nápomocný granát, ktorý mu dodáva optimizmus, a uľahčuje nadväzovanie nových kontaktov.

akvamarín

tyrkys

 

 

 

tabuľka vlastností vodnár

 

 

Ryby (20.2.-20.3.)

 

ilustrácia znamenia ryby

Citlivé a samotárske ryby, ktoré dokáže rozhodiť každá maličkosť, by si mali zaobstarať ametyst, ktorý im dodá najmä sebadôveru a vnútorné vyrovnanie. Prináša im pokojný spánok, uvoľňuje napätie so stresom, a podporuje prúdenie pozitívnych myšlienok.

Ďalším drahokamom, ktorý Rybám okrem nespavosti pomáha aj s kreativitou, či duševnou rovnováhou je mesačný kameň. Ten navyše rozvíja ich intuíciu, a znásobuje aj ich kladné stránky – prirodzenú nehu a empatiu. Toto znamenie by ho malo nosiť stále pri sebe, nakoľko dokáže z tela vylučovať jedy vznikajúce pri nadmernom strese, ktorého majú Ryby viac než dosť.

ametyst

mesačný kameň

 

 

 

tabuľka vlastností rýb

 


06.03.2018


Ďalšie články