Darujte na Vianoce osobný šperk: medailón s fotkouDarujte na Vianoce osobný šperk: medailón s fotkou

medailón srdce

Chcete darovať svojej mame či dcére na Vianoce niečo výnimočné, niečo, čo jej vás bude stále pripomínať? Porozmýšľať môžete napríklad o otváracom medailóne, do ktorého sa dá vložiť fotografia. Okrem toho, že sa bude na jej krku vynímať ako šperk, dýcha tiež sladkými spomienkami so závanom príjemnej nostalgie.

Aký medailón však vybrať? V ponuke sú rôzne tvary aj prevedenia medailónov. Väčšina má však srdcový alebo oválny tvar, vybrať si však môžete aj menej tradičný hranatý. 

 

Pre lepšiu orientáciu v bohatej ponuke tu máme pre vás niekoľko tipov presne podľa toho, čo práve hľadáte:

 

 

Keď chcete niečo naozaj pekné:

Do okrúhleho medailónu zo žltého zlata s kvetinovým vzorom môžete ukryť fotografiu. Vďaka svojmu výraznému lesku je však tiež veľmi pekným šperkom aj sám o sebe.

zlatý okrúhly medailón s kvietkami

 

 

 Keď chcete vyjadriť svoju lásku:

Náklonnosť tomu, na kom vám záleží, vyjadríte jednoducho - medailónom v tvare srdca s gravírovanými kvetmi. Dovnútra môžete vložiť napríklad spoločnú fotografiu, vďaka ktorej vás obdarovaná či obdarovaný bude nosiť stále pri srdci.

zlaté srdiečko na fotku s kvetinkovým vzorom

 

 

 

Keď chcete niečo netradičné:

Skoro za babku dostanete tento strieborný otvárací medailón ozdobený jantárom, ktorého prevedenie si zamilujete. Navyše je jeho vrchná vrstva upravená ródiom, čo zaručuje, že vám medailón nesčernie. 

strieborný otvárací medailón s jantárom

Medailón už máte vybraný. Teraz začína druhá časť: čo s fotografiou?

Akú fotku vybrať

Do medailónu sa vkladajú dve fotografie. Ideálne sú také, na ktorých ste spolu s obdarovanou osobou. Vyvarujte sa toho, že dovnútra vložíte dve samostatné fotografie, kde na jednej budete vy a na druhej vaša milovaná či milovaný, pôsobilo by to príliš chladno a neosobne.

Fotografie by sa k sebe mali hodiť. Vhodné sú teda fotky napríklad zo spoločnej dovolenky, prípadne z rovnakého dňa. Nezabudnite tiež fotografie prispôsobiť tvaru medailónu – iná fotka sa hodí do medailónu okrúhleho tvaru a iná do tvaru srdca.

Ako fotku vytlačiť a orezať

Fotografie už vybrané máte, takže prichádza na rad tlač a orezanie. Pri samotnej tlači je najdôležitejšia jej kvalita, tá by mala byť čo najlepšia. Výbornou voľbou je, ak si fotografie nebudete tlačiť doma, ale necháte to na profesionálov. Ak by ste sa predsa len rozhodli si ich vytlačiť svojpomocne, uistite sa, že ich netlačíte na obyčajný papier, ale fotopapier. Ten zoženiete v každom väčšom papiernictve.

Tiež je dôležité fotografiu správne orezať. Určite nemusíme pripomínať, aby ste si po okrajoch nechali nejaké milimetre rezervy, aby vám fotografia z medailónu nevypadávala, ale dala sa za okraje poľahky zastrčiť.

A ako presne orezať postavy na fotografii, aby ste na nich pôsobili čo najidylickejšie? Ideálne je, ak bude spodný okraj fotky končiť medzi dekoltom a pásom osôb na nej. Ak by na fotografii bolo vidno len vaše hlavy, nepôsobila by pekne, a ak by to bola fotka celých postáv, nebude vás zase dobre vidieť.

 

Extra tip

Kúpte medailón, do ktorého vložíte spoločné fotografie, sebe aj milovanej osobe.
Nech budete kdekoľvek, vždy budete prepojení.


27.11.2017


Ďalšie články