Čo robíme pri výbere náušníc zle?Čo robíme pri výbere náušníc zle?

Náušníc má určite každá žena doma desiatky. Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, prečo vám niektoré sedia viac a iné menej? To, aby na vás boli náušnice naozaj dokonalé, ovplyvňuje viacero faktorov. Prejdime si teda, čo pri výbere náušníc robíme zle a ako by sme si mali náušnice vyberať správne.

Na čo by ste sa pri výbere náušníc mali zamerať:

typ tvare

 

 

1. Typ tváre

Najdôležitejším kritériom pri výbere náušníc je určite typ tváre. Podľa neho by ste si mali vyberať tvar náušníc. Prejdime si základné typy tvárí, ku ktorým priradíme náušnice, ktoré sa k nim hodia a také, ktoré by ste mali radšej nechať v obchode.

Oválna tvár

Hovorí sa o nej tiež ako o ideálnej. Ak máte takýto typ tváre, hodia sa vám všetky druhy náušníc okrem visiacich, ktoré by už aj tak dlhú tvár ešte viac predĺžili.

Hranatá tvár

Tento typ tváre je charakteristický zhruba rovnako širokým čelom ako sánkou. Majiteľky hranatej tváre by si mali dávať pozor na veľké náušnice, či už kruhové, alebo tie s asymetrickým vzorom, ktoré by tvár ešte viac rozšírili.

Okrúhla tvár

Ženy s týmto typom tváre ju potrebujú opticky predĺžiť. Preto je dobré siahnuť skôr po visiacich náušniciach, nezáleží na tom, či sú dlhé, alebo krátke. Tiež odporúčame vyhnúť sa veľkým či kruhovým náušniciam, ktoré by tvár len zbytočne rozširovali. Vhodné nie sú ani bodky.

Tvár v tvare srdca

Ku tvári charakteristickej širokým čelom a zúženou bradou sa hodia napríklad oválne náušnice, ktoré nesiahajú pod lícne kosti. Stúpiť vedľa by ste však nemali ani s kruhovými náušnicami či tými visiacimi. Určite sa však vyhnite náušniciam v tvare srdca či obráteného trojuholníka, vaša tvár by nepôsobila pekne.

Viac typov tvárí aj to, ktoré náušnice k nim zvoliť, nájdete v tomto článku.

tón pleti

 

 

 

2. Tón pleti

To, akú farbu náušníc zvolíte, prispôsobte tónu pleti.

Ak máte skôr svetlú pleť (s ružovým nádychom, ktorá sa v lete ľahko spáli), hodia sa vám skôr náušnice z bieleho zlata či striebra. Svetlému typu tiež pristanú biele perly alebo diamanty. Pri šperkoch s farebnými kameňmi siahajte po ružovej, fialovej, modrej, purpurovej a zelenej farbe.

Ak vás príroda obdarila skôr tmavším typom pleti (so zlatistým alebo broskyňovým nádychom, ktorá sa v lete zvykne rýchlo a ľahko opáliť), zlaté náušnice sú pre vás tie pravé. Siahnuť však môžete aj po zlatých perlách či diamantoch. Z farieb by to mohli byť tieto: hnedá, oranžová, červená, zlatá, tyrkysová, žltá alebo žltozelená.

K obom tónom pleti sa hodí napríklad univerzálne ružové zlato.

Váš tón pleti sa však môže nachádzať aj niekde medzi svetlým a tmavým typom. V tom prípade ste dieťa šťasteny, pretože sa vám budú hodiť akékoľvek šperky. Vyskúšať môžete napríklad náušnice, ktoré sú kombináciou troch druhov zlata.

farba vlasov

 

 

3. Farba vlasov

Výber šperku môžete prispôsobiť aj farbe vašich vlasov, krásne tak vyniknú. Čiernovláskam pristanú zlaté náušnice či červené alebo fialové drahokamy, majiteľky ryšavých vlasov zažiaria vďaka tmavozeleným, sýtomodrým či žltým drahokamom. Blondínky to majú v tomto prípade asi najjednoduchšie – keďže ich farba vlasov nie je dominantná, môžu si dovoliť hocijakú farbu drahých kameňov náušníc.

farba očí

 

  

4. Farba očí

Ak chcete nechať vyniknúť najmä vaše oči, zamerajte sa na tie správne farby. Pre ženy s uhrančivými modrými očami odporúčame náušnice s drahokamami v tmavomodrej farbe, ktorá ich farbu očí ešte viac zvýrazní. Ak ste majiteľkami hnedých očí, hodiť sa vám bude tmavá červená, zelená či hnedá farba v podobnom odtieni, ako sú vaše oči. Pre zelenoočky odporúčame tyrkysovú či fialovú farbu.

 

 

Pri výbere farby náušníc môžete okrem farby vašich vlasov či očí brať do úvahy aj farbu oblečenia, ktoré budete mať na sebe. Ak farbu šperku prispôsobíte týmto faktorom, vaša tvár sa rozžiari ešte viac.

 

15.11.2017


Ďalšie články