Swarovského krištále - zirkón: Viete že?Swarovského krištále - zirkón: Viete že?

Šperkárstvo okrem drahých kameňov používa aj rôzne kamene, ktoré svojim vzhľadom a prevedením pripomínajú aj také kamene, ako je diamant. Takýmto kameňom je aj zirkón, ktorý je považovaný za najlepšiu napodobneninu práve diamantu.

ZirkoniaPodľa vyjadrenia z dielne Swarovski, by práve "zirkón mal byť považovaný za najkvalitnejší ekvivalent k diamantom". Je veľmi podobný nielen vzhľadom a brusom, ale približuje sa aj niektorými fyzikálnymi vlastnosťami ako je tvrdosť.

Výskum ukázal, aké proporcie musí mať kameň a brus, aby dosiahol zirkón dokonalý lesk a iskru kameňa. Kvalitatívny štandard sa vzťahuje na všetky kamene Swarovského krištále. Navyše, hodnotenie popredných laboratórií v meraní lesku a rozptyle svetla pri diamantoch určil vysoké hodnotenie práve krištáľov dielne Swarovski a jeho brúsených zirkónov.

Zirkóny sú brúsené a leštené do dokonalých tvarov s vysokou dávkou lesku a rozptylu svetla. Kamene tak získavajú bezkonkurenčnú kvalitu vo svojej triede, s brusom kameňa používaným pri tvarovaním samotných diamantov určených prísnymi normami Gemologického inštitútu Ameriky (GIA).

Naši zákazníci internetového zlatníctva iZlato.sk tak dostávajú do rúk šperky s jemným a unikátnym leskom, ktorý odlišuje Swarovského krištáľ - zirkón od produktov našej konkurencie.


12.08.2013


Ďalšie články