Svadobné šperky ako dokonalá bodkaSvadobné šperky ako dokonalá bodka

 Svadobné šperky ako dokonalá bodka

Počas organizovania svadby existuje množstvo vecí, ktoré je na obrade, či hostine nevyhnutné zabezpečiť. Pri výbere dokonalých svadobných šiat, obleku, kytice, výzdoby, či zasadacieho poriadku sa občas stane, že jediným šperkom, na ktorý budúci novomanželia pomyslia sú obrúčky.

Avšak netreba zabúdať ani na rovnako dôležité doplnky, ktoré sa síce môžu zdať maličkosťami, no v konečnom dôsledku dotvárajú celkový outfit nevesty a ženícha. Keďže krása je tvorená detailmi, poďme sa spolu pozrieť na výber týchto zdanlivo prehliadnuteľných šperkov.

Svadobné šperky


Perlový set na svadbu  

Perla – najkrajšia ozdoba nevesty

Perly sú už od nepamäti synonymom krehkosti, nežnosti a nevinnosti. Možno práve preto sú prvým šperkom, ktorý si predstavíme ako doplnok budúcich neviest. A to nielen z vizuálneho, ale najmä praktického hľadiska. Keďže majú hladký povrch, ktorý nie je uchytený v ostrých výstupoch, nepoškodia povrch jemných svadobných šiat, o ktoré sa zvyknú zachytávať najmä náramky.

Charakter a štýl svadobných šperkov sa pravdaže odvíja najmä od strihu a zdobenia svadobných šiat. Aj tu platí staré známe pravidlo, že v jednoduchosti je krása, a tak by mali budúce nevesty voliť skôr jednoduchšie modely. Aj z tohto dôvodu sú najideálnejšou voľbou perly, ktoré pristanú ku všetkým šatám. A navyše, vďaka svojmu elegantnému a nadčasovému dizajnu pristanú každej žene.


Zamerané na náušnice

Pokiaľ to strih a zdobenie šiat nedovoľuje, pretože sú výrazné samy o sebe, celkom postačí, ak si ako svadobný šperk zvolíte náušnice. Tie sú alfou a omegou celého svadobného outfitu, ktorý v žiadnom prípade nesmie chýbať. Ich dizajn vyberajte starostlivo, s ohľadom na účes a typ tváre.

K bohatému účesu, ktorý bude rozpustený, alebo jemne prichytený na jednej strane, sa výborne hodia čo najvýraznejšie visiace náušnice. Pokiaľ budete mať vlasy uviazané nahor, pokojne siahnite po náušniciach priliehajúcim k uchu, či stredne dlhým náušniciam. Ak je váš účes navyše doplnený o kvety, jednoznačne siahnite po čo najjemnejších perlách, ktoré celkový dojem čistoty a jednoduchosti len zvýraznia.

Nebojte sa však siahnuť ani po farebných kameňoch a drahokamoch, ktoré si však môžete dovoliť len pri veľmi jednoduchom strihu svadobných šiat bez zdobenia. Tento malý detail vás oživí na nepoznanie, a doladiť k nemu môžete napríklad farbu kytice, či kravatu ženícha. Nezabúdajte však, aby kamene boli uchytené v rovnakej farbe kovu, ako svadobné obrúčky.

 

Zlaté morganitové náušnice s diamantmi

 

Svadobná fotografia

Pre ženícha

Nezabúdame ani na pánov, ktorí to však majú so svadobnými šperkami o niečo jednoduchšie. Základom sú hodinky elegantného dizajnu, ktoré budú farebne ladiť s kovom svadobných obrúčok. Ďalším výrazným doplnkom sú manžetové gombíky, ktoré celý outfit len podčiarknu. O tom, ako ich nosiť si prečítate tu. Ak chcete svoj štýl doladiť do poslednej bodky, siahnite tiež po zlatej spone, ktorá vás premení na dokonalého gentlemana, ktorý myslí na všetko. A presne takého ženícha si praje každá nevesta.

Zlaté pánske hodinky

Zlaté manžetové gombíky s čiernymi diamantmi

Zlatá spona na kravatu

 

 


13.04.2018


Ďalšie články