Láska je láskaLáska je láska

Dovolím si citovať šesťročného chlapčeka, ktorý na otázku čo je to láska, odpovedal: „Láska je, keď ocko donesie mamičke kávu.“ Mnohí dospelí sa pri tejto vete pousmejú, príde im to smiešne. Prečo? Lebo deti vidia svet jednoduchý a my dospelí vidíme svet zložitý. Čakáme veľkolepé veci, možnosti, sny, pritom jednoduchá láska, jednoduché okamihy nám unikajú a berieme to len ako samozrejmosť.

My dospelí čakáme každý deň od života viac, chceme viac peňazí, viac lásky, viac zdravia, viac možností a žiadne problémy. My už nevidíme lásku v káve, my ju už nevidíme niekedy vôbec.

Láska je ak Ťa druhý objíme bez slov a poplače si s tebou, keď chodí po špičkách aby Ťa nezobudil po náročnom dni, keď umyje výnimočne riad a ty sa tváriš, ako keby umyl všetok riad kráľovny Alžbety. Láska je, keď sa bojí, že meškáš, keď Ti napíše ráno smsku s prianím nádherného dňa. Keď Ti pripraví večeru, ktorú nečakáš, keď Ti podá pomocnú ruku a ty ju pevne prijmeš a stisneš, keď Ti vyčarí tvoj charakteristický úprimný úsmev, keď bez slov nájdeš vyžehlené, vypraté oblečenie, keď Ťa ťahá, keď už nevládzeš ani žiť, keď ľúbi a miluje bez slov, keď city sú viac ako slová.

Blíži sa Valentín. Niekto má už plány, niekto ani nevie, že je to sviatok lásky a niekto ho pretrpí v práci len aby sa mu vyhol. Sviatok lásky by sa nemal brať ako samozrejmosť. Je to sviatok, keď na kyticu v kvetinárstve musíš vyčkať aj hodinu, keď v obchodných centrách vidíš v každom jednom košíku imitáciu srdiečka buď v podobe čokolády, plyšáka, alebo iného predmetu. Niektorí ľudia si myslia, že je to jeden veľký chaos, ale má to svoje čaro. Možno niekto v tento deň pocíti lásku a cit, byť prvýkrát milovaný. Pocit, že niekomu na ňom záleží, moment, keď si niekto nečakane spomenul.

Snubný prsteň na Valentína

Ponuku snubných prsteňov, svadobných obrúčok a iných originálnych skvostov nájdete v najväčšom zlatníctve Izlato.sk.

Láska je puto, keď človek pochopí, že žiť pre niekoho, prať pre niekoho, žehliť, upratovať, trpieť, plakať pre niekoho je najväčší zmysel v živote. Keď pochopíš, že si sa narodil pre niekoho kto Ťa potrebuje.

Láska je láska, je to cit, nedá sa dokonalo opísať musí sa len darovať, prijímať a hľadať.

Zásnubný prsteň s diamantom


24.01.2014


Ďalšie články