Dvojica, ktorej to ladíDvojica, ktorej to ladí

Dvojica, ktorej to ladí

Na svete je len málo vecí, ktoré sa dokonale dopĺňajú tak, ako to je v prípade svadobných setov. Tie sú spojením prsteňov, ktoré sú symbolom dvoch najdôležitejších udalostí v živote – zásnub a svadby. Sú určené predovšetkým dámam, ktoré plánujú po svadbe nosiť oba prstienky na rovnakom prste, a ktoré si potrpia na ich dokonalý súlad v rovnakom dizajne. Výhoda svadobných setov je tá, že ich máte pokope ihneď, a nemusíte sa namáhať tým, akú obrúčku doladiť k zásnubnému prsteňu. Necháte sa zlákať aj vy?

 

Prečo sa pri výbere zásnubného prsteňa rozhodnúť pre svadobný set?

 

Hovorí sa, že zásnubný a svadobný prsteň patria na ľavú ruku, ktorá je na rozdiel od pravej bližšie k srdcu. Z tohto dôvodu sa väčšina žien po svadbe rozhodne nosiť ich spolu. Práve preto je ideálnou voľbou svadobný set, ktorý vytvára dokonalý pár – rovnako ako vy a dáma, ktorú milujete. Tá ocení najmä prepracovanosť oboch kúskov, ktoré do seba perfektne zapadajú. Každý detail je dizajnovo jedinečný, a doplnený o to najdôležitejšie – diamanty, ktoré sú večné.

Naopak, pre pánov predstavuje svadobný set aj výhodu z ekonomického hľadiska – a to nie len finančného, ale aj časového. Načo sa namáhať hľadaním správnej obrúčky, ktorá zapasuje k zásnubnému prsteňu? Mnohé páry vám dajú za pravdu, ako náročný dokáže byť tento proces výberu. Častokrát to nie je otázka len jedného, či dvoch návštev zlatníctva. So svadobným setom máte istotu, že ide o tú istú kolekciu, ktorá neomrzí ani po rokoch. Pánsku obrúčku potom doladíte jednoduchším modelom, ktorý bude mať rovnakú farbu kovu.

Ako vybrať ten správny?

Svadobné sety nájdete v mnohých dizajnoch a farebných prevedeniach. Za posledné roky sa stali populárnymi na celom svete, a z dôvodu praktickosti si ich obľúbili aj rôzne kultúry. Nemusíte sa však báť, že by praktickosť prevažovala nad krásou prsteňov. Práve naopak! Keďže je štýl a prevedenie prstienkov v svadobnom sete prepracovaný do posledného detailu, z týchto šperkov vznikajú priam umelecké kúsky.

Každý svadobný set má starostlivo premyslený dizajn, ktorý už na prvý pohľad očarí vašu polovičku. Podľa jej štýlu ľahko odhadnete, či preferuje jednoduchšiu, alebo diamantami prezdobenú variantu. Pokiaľ si nie ste istý správnym tvarom, stavte na jednoduchý okrúhly diamantový brus v strede prsteňa, ktorý po bokoch jemne lemujú menšie diamanty. Neexistuje žena, ktorej by sa tento nadčasový model nepáčil, a ktorej srdce by sa pri pohľade naňho neroztopilo. Farbu kovu ľahko doladíte podľa šperkov, ktoré nosí každodenne.

Pokiaľ je však jej štýl výrazný, a viete, že preferuje masívnejšie šperky, nebojte sa zvoliť aj iný, a hlavne väčší typ brusu, ako napríklad Baguette, Pear, či Emerald. Obrúčka k nemu zapasuje tak, že bude presne kopírovať jeho krivky. Videli ste už dokonalejší súlad prsteňov, akými sú svadobné sety? Ani my nie...

 


18.12.2017


Ďalšie články