Chladna krása šperkov inšpirovala návštevníkov. Chladna krása šperkov inšpirovala návštevníkov.

V dňoch od 15. do 17. sa konala v Bratislavskej Inchebe výstava najhorúcejších noviniek zo sveta šperkov a hodiniek, ktoré nemajú konkurenciu svojho druhu na Slovensku. Aj zlatníctvo Izlato.sk sa zúčastnilo tejto veľkolepej výstavy, ktorá mala názov: „Chladná krása šperkov“. Zlatníctvo malo tiež reprezentovať svoje horúce novinky, no z organizačných a časových dôvodov nestihlo.

Zlatníctvo Izlato.sk si z výstavy odnieslo neskutočné zážitky a na druhý rok bude organizovať svoju účasť na výstave v predstihu, pretože boli z výstavy ohúrení. Predstavilo sa 94 vystavovateľov z Česka, Poľska, Rakúska, Talianska, samozrejme zo Slovenska, prišli aj vystavovatelia z ďalekej Indie. Na výstave sa predstavitelia s hrdosťou pýšili ponukou náramkových hodiniek, nástenných hodín, časomornej techniky a náramkov. Časť, ktorá reprezentovala klenotníctvo vystavila expozície šperkov z drahých kovov, polodrahokamov, drahokamov a nechýbala ani značková bižutéria.

Náramok s tmavými perlamiPýchou výstavy bol šperk stvárnený v podobe golfistky v dobovom úbore. Na tento šperk sa využilo 37 bezfarebných diamantov a 57 ružových zafírov a prírodná unikátna perleť. Boli unesení nielen hostia, ale aj ostatní vystavovatelia krajín. Súčasťou výstavy bol aj sprievodný program na tému zákona o puncovnictve a skúšaní drahých kovov. Účastníci programu si odniesli nové poznatky o zmenách, ktoré v tejto oblasti nastali.

Stredná umelecká škola výtvarníctva predstavila kolekciu šperkov v štýle Bond´s Girls, ktorá poukázala na to, že šperky sú v každom období korunou krásy. Súčasťou výstavy bola aj módna prehliadka, ktorú pripravili študenti zo školy pre telesne postihnutú mládež. Študenti z umeleckej školy zadarmo vyčistili strieborné šperky. Originálny zlatý puncový dukát našiel svojho majiteľa, ktorý sa zapojil do súťaže, ktorú organizoval Cech zlatníkov a klenotníkov Slovenska.

Na otázku, či zlatníctvo Izlato.sk neľutuje, že sa nezúčastnilo výstavy aj ako vystavovateľ odpovedalo: „Samozrejme, že ľutujeme, bolo by nám cťou zúčastniť sa takejto veľkolepej prehliadky, žiaľ z časového a organizačného hľadiska sme to nestihli, no na druhý rok sa plánujeme zúčastniť, pretože z výstavy sme si odniesli skúsenosti, ktoré nás na druhý rok zdokonalia.


20.11.2013


Ďalšie články