Ako vybrať Swarovského šperk pre konkrétnu príležitosť?Ako vybrať Swarovského šperk pre konkrétnu príležitosť?

 

Swarovski je tradičná a s kľudným svedomím môžeme povedať, že i kultová, značka známa zákazníkom, aj módnym návrhárom po celom svete. Swarovského krištále vo svojich modeloch využívajú napríklad Christian Dior, Coco Chanel, Versace či Louis Vuitton. Pravdepodobne väčšina fanúšikov týchto unikátnych krištáľov vie, že Swarovski kamienky pochádzajú z Rakúska, ale asi len málokto vie, že jej zakladateľ, Daniel Svárovský, pochádzal z Čiech. Spolu so svojimi synmi založil na začiatku 20. storočia spoločnosť, ktorá začala v roku 1913 vyrábať opticky čistý krištáľ. „Recept“ na jeho výrobu je dodnes firemným tajomstvom.
Swarowski krištále sa počas viac ako storočia od svojho vzniku stali neodmysliteľnou súčasťou luxusných šperkov, kabeliek, okuliarov, hodiniek a množstva ďalších produktov. Vybrať však ten správny Swarovského šperk pre určitú príležitosť môže byť niekedy náročné. Poradíme Vám, ako na to.

 

 Swarovski náušnice, náramok či prívesok so Swarovski kamienkami ako darček?

Na výber šperkov so Swarovského krištáľmi sa môžeme pozrieť dvomi pohľadmi. Z pohľadu darujúceho, ktorý vyberá darček pre dámu či pána k určitej udalosti alebo z pohľadu dámy, ktorá si zo svojej šperkovnice vyberá ten správny kúsok na aktuálnu príležitosť.

Ak hľadáte vhodný darček pre dámu, ktorá obľubuje Swarovski kamienky, s výberom sa vďaka bohatému sortimentu trápiť určite nebudete. Jediná starosť, ktorú musíte zvládnuť, je zistiť, čo už vo svojej šperkovnici má a čo jej naopak chýba.

 

swarovski náušnice a prívesok

 

 

Swarowski krištále zdobia takmer každý druh šperku. Vďaka tomu je možné vyskladať si celé sety Swarovski šperkov. Medzi najobľúbenejšie patria náušnice z bieleho zlata, náramky, prívesky, prstene či retiazky, nádherne sa však krištále vynímajú napríklad aj na dámskych hodinkách. Výhodou tiež je, že Swarovski krištále sú ozdobou produktov skutočne širokej škály cenových úrovní. Nájdete ich ako na strieborných či exkluzívnych zlatých šperkoch, tak aj na bižutérií. Výber šperku tak môžete prispôsobiť Vášmu rozpočtu. Avšak bez ohľadu na to, aký drahý šperk je, Swarovski kamienky mu dodávajú punc originality a výnimočnosti. 

Podľa čoho teda vyberať ten správny šperk ako darček?

 

  1. Podľa udalosti – šperky so Swarovski kamienkami sa hodia na každú príležitosť. Ak idete gratulovať k meninám, skúste vybrať niečo menej vyzývavé, skôr niečo na bežné nosenie. Prívesok s krištálikmi môže byť výbornou voľbou. Ak ste dámu pozvali na ples, kľudne jej môžete venovať exkluzívnejší šperk. Čo tak elegantný náhrdelník s nádhernými Swarovski krištáľmi?

  2. Podľa veku – aj keď je pravda, že vek je veľmi relatívny pojem, predsa len by ste mali pri výbere šperku prihliadať aj na vek obdarovanej dámy. Pre slečnu, ktorá práve oslávila plnoletosť, by sme odporúčali napríklad jemnú, ľahkú retiazku z bieleho či žltého zlata. Pre dámu, ktorá oslavuje 50. narodeniny naopak niečo menej všedné, niečo, čo nemusí nosiť každý deň. Slávnostné Swarovski náušnice môžu byť tou pravou ozdobou výnimočných príležitostí.

  3. Podľa vzťahu k obdarovanej osobe – je rozdiel, či kupujete šperk kolegyni z práce alebo vlastnej manželke či priateľke. Naši najbližší by mali byť na prvom mieste a to platí aj v hierarchii darčekov. Ideálne je, aby ste sa na darček pre kolegyňu skladali viacerí kolegovia. Vyhnete sa tak trápnym situáciám, že jeden kolega priniesol kyticu a bonboniéru, druhý hodinky so Swarovského krištáľmi. Nehovoriac o latke, ktorú darčekom nastavíte vo vzťahu k svojim najbližším. Darček pre partnerku by mal byť hodnotnejší, ako pre kohokoľvek iného.

Šperky so Swarovski krištáľmi na každú príležitosť

Na záver sme si nechali rady pre dámy, ktoré už šperky so Swarovski krištáľmi majú alebo si ich plánujú zaobstarať, ale nevedia, podľa čoho si vybrať.

Milé dámy, najskôr si uvedomte, že šperk je síce dôležitým, ale stále len doplnkom. Aby splnil účel, musí ladiť s celkovým outfitom a najmä, musí ladiť s Vašou osobnosťou a náladou.

Pravidlo číslo jedna preto je, že vyberajte to, čo sa Vám páči, s čím sa cítite príjemne. Ak ste priaznivec bieleho zlata, nekupujte žlté! Veď napríklad náušnice z bieleho zlata so Swarovski krištáľmi sú rovnako hodnotné a rovnako sa hodia na každú príležitosť, ako náušnice zo žltého zlata.

swarovski náušnice

Pravidlo číslo dva znie, nekombinujte štýly. Toto platí najmä ak vyberáte šperk pre formálnu príležitosť. Ples, firemný obed s dôležitým obchodným partnerom či večera s partnerom v exkluzívnom podniku si vyžadujú dokonalú harmóniu použitých šperkov. Úplne ideálne je, ak si zaobstaráte set šperkov. Máte tak istotu, že náhrdelník bude skutočne ladiť s náramkom či náušnicami.

Pravidlo číslo tri sa týka samotného podujatia. Zistite si dopredu, či sa jedná o formálnu, neformálnu alebo úplne odviazanú akciu. A tomu prispôsobte aj výber šperkov. Na formálnu príležitosť môžete siahnuť po najexkluzívnejšom kúsku zo šperkovnice, na neformálnu akciu zvoľte skôr niečo, čo nosíte bežne. Retiazka na ruku či na členok v kombinácii s prsteňom s kamienkami Swarovski môže byť tou správnou voľbou. Ak sa jedná o „uletenú“ párty, nebojte sa vybrať si aj ten najextravagantnejší šperk, ktorý máte.

 


30.05.2019


Ďalšie články