Ako na vrstvenie šperkov?Ako na vrstvenie šperkov?

 

  Stačí sa prejsť po ulici a stretnete nejednu dámu, ktorá vrstveniu šperkov prepadla takisto. Keďže ide o jeden z najväčších trendov v súčasnosti, rozhodli sme sa vám ho priblížiť o niečo viac, a priložiť zopár rád, ktoré by sa vám mohli zísť.

 

 

Ako na vrstvenie šperkov?

 

Jemné retiazky ako základ úspechu

 

  Najčastejšie sa stretávame s vrstvením náhrdelníkov, ktoré vyniknú najmä v lete na pekne opálenom dekolte. Rozhodujúca je preto najmä ich dĺžka – tá by mala byť pri každej z nich iná, aby vynikol každý náhrdelník samostatne. Do hlavnej úlohy sa opäť dostáva minimalizmus – stavte preto na čo najjemnejšie retiazky. Ideálne bude, ak budú v rovnakom, alebo aspoň podobnom vzore. Tými najobľúbenejšími sú ručne pílený vzor Anker, či retiazky typu Rolo. Práve tie nájdete v našej zlatej kolekcii Celebrity a diamantovej Be Happy. Väčšina z nich má vzadu viacero napájacích očiek na zapínanie, a tak si dĺžku náhrdelníka môžete prispôsobiť podľa toho, ako vám to vyhovuje.

Pri tomto type náhrdelníkov je dôležité, aby ste ich nechali vyniknúť ako celok. Zapínajte si ich preto s menšími odstupmi pod seba, najideálnejšie dva až štyri modely. Celkom postačí, ak bude výrazný len jeden z nich, najlepšie ten spodný. Takto si celkom jednoducho vytvoríte vrstvený šperk, ktorý zaujme.

Pokiaľ ste milovníčkou výraznejších šperkov, kombinujte jemné retiazky s výraznejšími, ktorým však pristane väčšia dĺžka. V tomto prípade sa na nich nebojte zavesiť aj výrazný prívesok, ktorý celému vrstveniu dodá šmrnc.

 

Zlatý náhrdelník karma s briliantmi

Zlatý náhrdelník s príveskami

Zlatý náhrdelník so zirkónmi a vtáčikom

 

 

 

 

Vrstvenie náramkov

 

  Pri náramkoch na ruku platí to isté pravidlo – vrstvite jemné retiazky, ktoré budú stále vyzerať trendy a štýlovo. Svoje zápästie zvýraznite ešte viac, ak stavíte na modely s farebnými kameňmi. Nezabúdajte však ani na pravidlo, že menej je viac, a preto vrstvenie používajte vždy výhradne len na jednej ruke.

Ak nosíte skôr obručový typ náramkov, siahnite po tenších modeloch, ktoré skombinujete s ďalšími. Nebojte sa spojiť žlté zlato s bielym, alebo staviť na kombinované štýly.

Zlatý náramok so štvorlístkom

Zlatý náramok s karma kruhom a briliantmi

Zlatý náramok s krídlom

 

 

 

 

Kombinovanie žltého kovu s bielym

 

  O tom, ako jednoducho môžete kombinovať aj rôzne farby kovov, ste sa už mohli dočítať tu. Tento trend sa čoraz častejšie objavuje aj v prípade vrstvenia šperkov. Prejavte preto naplno svoju kreativitu a nakombinujte si šperky podľa seba. Povolené je spájanie rôznych symbolov, či asymetrických tvarov, ktoré spolu vytvoria originálny šperk. Pokojne siahnite aj po starších kúskoch, ktoré v kombinácii s novými môžu vytvoriť zaujímavý celok.

  
 

 

Zlaté dámske náramky

 

 

 

Pre všetky dámy, ktoré milujú trendy je vrstvenie šperkov absolútnym hitom, ktorý by si nemali nechať ujsť. Už dávno neplatí pravidlo, že by sa mala dodržiavať rovnaká symbolika, či farebnosť. Nebojte sa dokonca skombinovať rôzne farby drahokamov, a vytvoriť originálny šperk. Nezabúdajte však, že všetko treba robiť len s mierou, a pokiaľ si nie ste celkom istá, vyberte si radšej jednoduchší štýl vrstvenia.

 


30.07.2018


Ďalšie články