15 tipov na manikúru svadobného dňa15 tipov na manikúru svadobného dňa

Nechty nevesty majú predpoklad stať sa umeleckým dielom a my vám poradíme, ako na to.

 

Výber správnej farby laku a typu manikúry sú pre nastávajúcu nevestu len polovicou cesty k dokonalým nechtom. Vaše ruky, čerstvo ozdobené obrúčkou a držiace kyticu, budú patriť k hlavným pútačom pohľadov celej svadobnej slávnosti. V príprave preto nezanedbajte ani ten najmenší detail.

 
Detail francúzskej manikúry nevesty držiacej svadobnú kyticu

 

 

Praktické rady

 

  1. Manikúru neaplikujte skôr ako pár dní pred svadbou

Veľkými výhodami gélovej i púdrovej (dip) manikúry sú odolnosť, trvácnosť a rýchly čas schnutia. To by vás mohlo zvádzať k čo najskoršej aplikácii, no nedajte sa. Lesk sa môže trochu vytratiť už po dvoch dňoch a keďže vašim cieľom sú nechty perfektné, ideálna aplikácia je jeden až dva dni pred svadbou.

 

  1. Vyskúšajte niekoľko základných odtieňov

Určite si vyskúšate viacero modelov svadobných šiat i párov topánok, tak prečo nedať šancu aj rôznym odtieňom laku na nechty? Majte pri tom na mysli, že každému typu pokožky sadne niečo iné. Napríklad k olivovému odtieňu pleti pristane makovočervený lak s nádychom modrej.

 

  1. Kúpte si viac, než len jednu fľaštičku laku

Ak uprednostňujete klasický lak, určite si zabezpečte dostatok do rezervy. Jedna fľaštička do salónu, druhá do „pohotovostného balíčka“ a tretia na cestu na medové týždne. Vždy, keď budete potom opravovať menšie poškodenia, poďakujete si za prezieravosť a rozumnú investíciu.

 

  1. Pamätajte na domácu údržbu nechtov

Ani najzručnejší odborníci v nechtových štúdiách nevedia robiť zázraky. Preto je dôležité nezanedbať pred svadbou základnú starostlivosť o vaše nechty. Snažte sa predovšetkým upustiť od ich vedomého olamovania, či dokonca ohrýzania, ako aj udržiavať ochrannú vrstvu pri spojení s kožou (kutikula) v dobrom stave.

 

  1. Na prvý krát príliš neexperimentujte

Hoci tvorivej fantázii sa ani pri nechtoch medze nekladú, v prípade, že nie ste práve výstredný typ, svadba nie je vhodnou príležitosťou pre experimenty. Vsaďte skôr na istotu odskúšaných a časom overených klasických farieb.

 

  1. Nezabudnite si do salónu zobrať vlastný lak

Čert nikdy nespí a ani vy nechcete riskovať, že práve vami zvolený odtieň nebude k dispozícii, keď salón navštívite. Radšej sa vopred poistiť, než potom ľutovať, súhlasíte?

 

  1. Nenechajte sa vyviesť z miery jednou malou štrbinkou

Nehody sa stávajú, no nemusia byť ešte dôvodom k panike. Malé úlomky pri štandardnom laku poľahky zamaskujete. Na špičku štetca naneste malé množstvo laku a zatrite prasklinu. Po 30 sekundách na to isté miesto natrite druhú jemnú vrstvu. Na záver na ňu ešte naneste priezračný povrchový ochranný finiš.

 

  1. Vždy udržiavajte vaše ruky primerane zvlhčené

Je až neuveriteľné, čo dokáže pre vaše ruky na svadobných fotografiách urobiť trocha zvlhčujúceho krému. Krátko pred oficiálnym fotografovaním ho použite na hánky a kutikuly. Vaše ruky sa nebudú len cítiť o poznanie sviežejšie, ale budú aj na fotkách vyzerať o pár rokov mladšie.

 

  1. Umelé nechty

Premýšľate nad umelými nechtami? Nenechávajte ich aplikáciu na poslednú chvíľu. Hlavným dôvod je, aby ste si na ne zvykli a nadobudli sebavedomie pri pohyboch rúk. Ako možnosti máte nechty gélové, akrylové, alebo z rôznych vlákien (fibreglass). Každá z nich má svoje výhody a ak si nie ste istá, poraďte sa s odborníkmi.

 

Dokonalý vzhľad

Neutrálna svetloružová a francúzska manikúra je vždy zárukou úspechu. No malý dotyk dekoratívnej kreativity môže urobiť divy.

 

  1. Aby odtieň ladil s kyticou

Pri plánovaní vášho veľkého dňa sa môže ľahko stať, že si vyberiete farbu kytice skôr ako lak na nechty. A ako sme už spomínali, je kľúčové, aby spolu i v takomto prípade ladili.

V zásade platí, že farba nechtov by mala byť rovnaká ako farba dominantného prvku kytice, a tým sú vo väčšine prípadov kvety. K červeným ružiam to môže byť lak rovnako romantickej červenej, k delikátnym bielym kvetom zasa identicky jemný odtieň bielej.

Pri inom výraznejšom prvku v kytici môžete lak skombinovať i s ním. Napríklad keď sú stonky kvetov obalené širším pásom rustikálnej vrecoviny, matnejšia metalicky zlatá na vašich nechtoch bude skvelou voľbou.

Tmavá bordovo-biela svadobná kytica a ombré francúzska manikúra nevesty

 

  1. Trblietavá elegancia v štýle ombré

Zlatistý trblietavý efekt, postupne rednúci smerom od špičiek nechtov, dodá efekt decentnej elegancie. Techniku slabnúcej koncentrácie farby, prípadne prechodu do inej, tzv. ombré, môžete využiť aj pri iných aplikáciách.

 

  1. Keď má svadba ústrednú tému...

...prevedenie manikúry sa ponúka samo. „Feeling“ dvadsiatych rokov a kúzlo „Veľkého Gatsbyho“ docielite tmavým podkladom a precíznymi lesklými striebornými líniami. Folklórne témy si priam pýtajú ľudové ornamenty a svadba na pláži pieskovo žltú a azúrovo modrú.

Detail vyšívaných svadobných šiat a striebornej metalickej manikúry 
  1. Niečo z vašej osobnosti

Nemusí ísť o nič výstredné, postačí nenápadný detail, ktorý vynikne len na priblíženej fotografii. Iniciály, farebná kombinácia vyjadrujúca váš temperament, srdcu blízky symbol, kontúra naznačujúca obľúbenú aktivitu a podobne.

Detail jemnej fialovej svadobnej manikúry

 

  1. Kryštáliky, geometrické tvary

Pre extra okúzľujúci a každé oko priťahujúci efekt sa pohrajte s ligotavými kryštálikmi. Obmedzte sa však len na necht jedného prsta, napríklad prstenníka. Ak trblietky nie sú váš štýl, skúste jednoduché, no nemenej pôsobivé, geometrické tvary.

Nude svadobná manikúra s kryštálikmi 
  1. Klasika menom Essie Ballet Slippers

Najznámejšej britskej kráľovskej svadbe princa Harryho a Meghan Markle sa bolo na čo pozerať a záujmu pochopiteľne neunikli ani nevestine nechty. A mýlili sa všetci, čo čakali okázalú manikúru mimo dosahu bežných smrteľníkov. Lak, ktorý Meghan zvolila, sa volá Essie Ballet Slippers, v obľube ho má aj panujúca britská kráľovná a fľaštička stojí 9 dolárov.

 


16.05.2019


Ďalšie články